SMOCHINE

Se diferentiaza printr-o varietate unica si retete traditionale. Smochinele uscate Ol-eve sunt din cea mai buna varietate, cu coaja foarte subțire și interior complet. Ele sunt uscate la soare în mod natural dupa o reteta traditionala a insulei, cu semnătura familiei noastre.

Smochinele au fost in trecut atat de apreciate de greci, incat acestia au creat legi care interziceau exportul smochinelor de inalta calitate, mai ales in timpul Jocurilor Olimpice, în scopul de a le folosi în dieta speciala de pregătire a sportivilor. În mitologia greacă și latină smochinul este un copac sacru, dedicat lui Dionysos. Smochinele au fost venerate în Roma antică ca fructe sacre. Aceste fructe s-au folosit, printre altele, la îngrășarea gâștelor in vederea producerii ficatului gras. La sfârșitul secolului al 19-lea, când misionarii spanioli au stabilit misiunea din San Diego, in California, au plantat și smochini. Aceste smochine s-au dovedit a fi de calitate inferioară celor care au fost importate din Europa, până la dezvoltarea unor tehnici noi de cultivare din secolul al 20-lea .

Proprietăți nutritive.

Smochinele sunt una dintre cele mai mari surse vegetale de calciu și fibre. Ele sunt bogate în cupru, mangan, magneziu, potasiu, seleniu, sodiu, fosfor, polifenoli, flavonoide, omega 3 și omega 6, vitaminele K, A, B1 și B2. Smochinele au un efect laxativ și conțin mulți antioxidanți.

Beneficii pentru sanatate.

Beneficiile pentru sanatate ale smochinelor sunt dovedite in tratamentul de slăbiciuni sexuale, constipației, indigestiei, hemoroizilor, in lupta cu colesterolul, boala coronariana si boli cardiovasculare, diabet, tensiune hiper, tuse, astm și bronșită, cancer după menopauză și pentru prevenirea cancerului de colon. Smochinele consolideaza, de asemenea oasele și ajuta în cresterea in greutate după boală.