SARE DE MARE NATURALA – CRUDA

(simpla, cu oregano și rozmarin sau cu boabe de piper)

Sarea este un ingredient esențial al oricarei diete sanatoase, fiind utilizata în aproape toate tipurile de rețete.

Sarea este un ingredient esențial al oricarei diete sanatoase, fiind utilizata în aproape toate tipurile de rețete. Sarea de mare naturala din Lesvos, provine din golfurile pure și curate ale insulei. Tradiția alimentara a insulei este foarte strâns legată de sare, în afară de utilizarea in rețete cu plante medicinale locale, a fost, de asemenea, folosita pentru a conserva diverse produse alimentare, cum ar fi sardinele.

Soarele și vântul evaporă marea, lăsând in urma o saramură bogata in substante nutritive care apoi este colectata. Sarea de mare nerafinata nu este supusa unui proces de producție, fiind singura sare care asigura menținerea echilibrului natural și important al celor 92 de elemente minerale.

BENEFICII PENTRU SANATATE

Din punct de vedere al beneficiilor pentru sanatate, sarea de mare cruda, nerafinata, conține numeroase minerale (fier, magneziu, potasiu, iod, calciu, mangan, fosfor). Sarea de mare este esențială pentru sănătatea celulelor noastre. Ea ajută la absorbția de minerale, protejeaza celulele creierului nostru, echilibreaza nivelul de zahar si regleaza tensiunea arteriala, are activitate antialergică, intareste oasele, protejeaza de crampe musculare și îmbunătățește libidoul. Conform unei analize oficiale, produsele noastre sunt bogate in magneziu (Mg), element responsabil pentru producerea de energie, detoxifiere, mentinerea oaselor si a dintilor sanatosi, fiind de asemenea si un antidot pentru depresie.