MIERE GRECEASCA

Miere din Grecia este recunoscuta la nivel mondial pentru calitatea superioară și numeroasele caracteristici sănătoase. Acest lucru se datorează soarelui intens și microclimatul ideal (solul și flora bogata si variata: flori, plante și copaci). In Grecia cresc la distante mici peste 1.000 de plante unice si soiuri diferite.

Principalele categorii de miere greceasca Ol-eve

  • Mierea de pădure / Din pin. Este o miere cu producție mare, în special din Arcadia, dar si in alte regiuni, datorita albinelor care se hrănesc în pădurile bogate din Grecia. Culoarea este maro, iar aroma este usoara și neutra. Este bogata în minerale, proteine și aminoacizi, fiind foarte hranitoare si cu o valoare biologică ridicată. Nu este deosebit de dulce și face parte din categoria de miere care nu se cristalizează, ca mierea rouă.

  • Mierea de cimbru. Este un sortiment de miere unic, ce constituie una dintre cele mai mari producții din Grecia. Aceasta este produsă din cimbru, mai ales în insulele din Marea Egee și in zonele de coastă. Ea are o culoare strălucitoare caracteristică, aromă puternică, gust plăcut și este destul de dulce, iar cristalizarea se apare in 6-18 luni de la producerea ei. Conținutul enzimei diastaza o claseaza printre cele mai bune sortimente de miere din lume. Uleiul esential din cimbru ajută în funcționarea sănătoasă a sistemului respirator superior, deoarece are proprietăți antiseptice.

  • Mierea poliflora / Din flori salbatice. Această miere din flori locale are valori nutriti veridicate, este bogata în substanțe nutritive și are o aromă fină. Acest lucru se datorează varietatii florei grecești, acesta fiind motivul principal care o diferentiaza si ii ofera un rang superior față de mierea de flori din alte tari. Un factor distinctiv al acestui sortiment este faptul că este suficient de groasa (umiditate este mai mica de15%). Ea ajută la digestie, da energie si putere. Distinge caracteristici ce sta faptul că este suficient de gros. (umiditate este mai mic de15%)

  • Mierea de brad „Silver-Pearl”, miere de culoare. Se produce in cantitati foarte mici numai in regiuni restranse din Grecia. Aceasta miere este DOP (denumire de origine protejată). Este un sortiment cu o culoare speciala „argintiu perla” și un gust foarte distinct, are nivelul cel mai redus de dulceața și nu va cristaliza niciodata. Ea nu trebuie încălzita sau filtrata, pentru a-si putea păstra toate caracteristicile sale naturale.

Din punct de vedere al proprietăților și beneficiilor nutritionale, mierea este unul dintre cele mai sanatoase alimente, o sursă de energie și stimulare. Există mai mult de 200 de elemente nutritive gasite in miere, aceasta sporește frumusețea, starea de bine și contribuie semnificativ la sănătatea și puterea organismului. Este bogata în carbohidrați, minerale (potasiu și fier), proteine, antioxidanți, aminoacizi, enzime și vitamine B.