Insula Lesvos Ol-eve

Lesvos este o insulă grecească situata în nor-estul Marii Egee. Acesta are o suprafata de 1630 km², cu 320 KLM (aproape 200 de kilometri) de coastă, ceea ce face din ea a treia cea mai mare insulă grecească și cea mai mare dintre numeroasele insulele grecești raspandite în Marea Egee. Este considerata cea mai însorita insulă din Marea Egee. Mytilene, capitala, este construita în formă de amfiteatru în jurul unui mic deal încoronat de resturile unei cetatati antice.

Insula Lesvos

Populația rămasa aici este distribuita în orașe mici și sate. Cele mai mari sunt Kalloni, Gera Village, Plomari, Agiassos, Eressos și Molyvos (vechea Mythymna). Frumusețea unica, nealterata a insulei Lesvos face un contrast uimitor cu restul insulelor cosmopolite, prin vegetaria luxurianta, cu păduri misterioase, litoral dramatic, apusuri de soare liniștite și munți stâncoși. Piramida completa de produse alimentare optime pentru sănătate există în Insula Lesvos. Toate produsele sunt naturale și păstreaza in cea mai mare parte caracteristicile lor nutriționale, deoarece acestea nu sunt modificate din surse externe, mentinandu-se pure și crude. Acestea sunt colectate si spalate manual, fierte și stocate în mod tradițional, pastrandu-se principiile utilizate cu secole în urmă, combinate cu tehnicile avansate. Lesvos ofera gusturi unice, proaspete, benefice pentru sanatate. Aici intalniti o gamă largă de antioxidanți (rodii, fructe de padure, ceai de munte, rozmarin, menta suliță, musetel, melisa, luisa), fibre (fasole, smochine), omega 3, 6, acizi grași 9 (sardine, krill, ouă), vitamine (fructe, masline si legume), calciu minerale, magneziu, fier, seleniu (sare de mare, caprine și lapte de oaie, migdale, leguminoase, spanac, stridii). Locuitorilor din Lesvos le sunt suficiente produsele din solul fertil și marea bogata, iar din dorinta de a face arta din stilul lor de viata, au creat combinații gastronomice unice. Retete sofisticate cu ingrediente traditionale pure oferă gusturile excepționale, cu carne și legume produse la nivel local. Herb sau placinta de brânză, kiskek festiv (carne de oaie fiert cu grâu), carne de vită cu gutui, friptura de caracatiță, scoici cu pilaf sau spanac, calmari umpluti, sardine prăjite și multe alte feluri de mâncare, gătite cu ulei de masline pur însoțite de ouzo parfumat sau vin.

LESVOS – O SINGURĂ ALEGERE, NENUMARATE EXPERIENȚE

Insula este suficient de mare pentru a satisface nevoile fiecărui vizitator, de la viața de noapte interesantă și plină de viață și plajele aglomerate, pana la vacante pline de liniste si excursii turistice: birdwatching, surse termale, plimbari printre măslini, plaje premiate pentru calitatea lor, biserici și manăstiri celebre și păduri pietrificate, conservate, sunt câteva dintre atracțiile zonei. Istoria sa isi are originile in urma cu 3.000 de ani. Acesta a fost locul de nastere al unor figuri remarcante ale intelectualității grecești, cum ar fi poeții Alcaeos și Sappho din Eressos, chitaristul și poetul Arion din Mythimna, marele muzician și creator Terpandros de poezie corala născut în Antissa, Pittacus unul dintre cei șapte înțelepți din Grecia antică, precum și poetul Odiseu Elytis și popularul pictor Theofilos.. Lesvos este încă un paradis natural deosebit, dotat cu plaje nesfarsite, apa cristalina, golfuri izolate, fauna si flora unice, culori vii și nuanțe romantice, cu preparate delicioase, o lungă tradiție în arhitectură, un farmec irezistibil și ospitalitate specifica, splendori captivante și nu in ultimul rand numeroase sate.