ULEI DE MASLINE EXTRAVIRGIN – INSULA LESVOS GRECIA

ULEI DE MASLINE EXTRAVIRGIN – INSULA LESVOS

Medicamentul naturii in Grecia Antică, este produs intr-o gama diversa din soiuri aromate originare din Insula Lesvos-Grecia.
Ulei de masline extravirgin, nefiltrat/crud.

Ulei de măsline extravirgin premium din recolta timpurie “Gold-Faros Single Estate”

Principalii factori care influențează calitatea acestui sortiment de ulei de masline sunt:

  •  Este nefiltrat și presat la rece pentru conservarea tuturor extractelor naturale și beneficiile nutriționale (mai bogat în valoare nutritivă decât uleiul de măsline extravirgin filtrat);
  • Este nevoie de o cantitate dubla de măsline pentru a produce aceeași cantitate de ulei de măsline;
  •  Pentru producerea acest tip de ulei sunt presate primele măsline recoltate, care sunt inca verzi (nu suntt încă pe deplin coapte)
  •  Este bogat în polifenoli (în principal oleocanthal & oleacin) agenți antioxidanti și anti-inflamatorii, vitamina E (tocoferol), D, K, Omega 3, 6, 9 (acid oleic);
  •  Are o aciditate scăzută (intre 0,1-0,3% în timpul producției);
  • Cultivarea nu este intensiva, soarele “perie” fiecare pom;
  •  Copacii sunt murdare cu alge marine (de la mare din jurul averii) și compost de struguri
  •  Livada de măslini este plina de flora sălbatica locale (lavanda, cimbru, oregano, salvie, fenicul, cistus);
  •  Măsline noastre sunt atent selectate de mână pentru a nu deteriora fructele și copaci
  •  Ne asigurăm ca uleiul de masline ajunge la clientul final, păstrandu-si caracteristicile sale nutriționale (colectare fructelor de măslin adecvate, facilități de presare moderne, analiză în laboratoare acreditate IOOC, condițiile de depozitare, ambalare in sticle de culoare închisă și transportul la temperaturi ideale);
  •  Aroma și gust, deosebite, de fructe (mere și pere) si alune, cu o tenta usor picanta;
  • Culoare: verde-auriu;
  • Sortimente: Adramitiani, Kolovi și koroneiki;
  • Textura fină, ușoară si ușor de digerat;
  • Condițiile climatice. Sol pietros Lesvos și sol uscat sunt influențate de soare a Mării Egee, ceea ce face pentru un climat ideal.

Ulei de măsline extravirgin din Insula Lesvos

Principalii factori care influențează calitatea uleiului de masline din Insula Lesvos Island sunt:

  •  Soiurile de măslin. Insula Lesvos dispune de soiuri de arbori de măslin unice care nu există în alte domenii producătoare de măsline. Aceste de soiuri sunt așa-numitele “kolovi” și “adramytiani”, din care se obține un ulei de măsline de calitate excepțională și arome;
  •  Cultivarea nu este intensiva, soarele “perie” fiecare pom;
  •  Are o aciditate de 0,1-0,5% în timpul producției;
  •  Este presat la rece, pastrandu-si toate extractele naturale și beneficiile nutriționale;
  • Condițiile climatice deosebite, solul pietros al Insulei Lesvos și solul uscat sunt influențate de soarele Mării Egee, ceea ce face din acest loc climat ideal pentru cultivarea maslinilor;
  •  Măsline noastre sunt atent selectate, manual, pentru a nu deteriora fructele și arborii;
  • Ne asigurăm ca uleiul de masline ajunge la clientul final, păstrandu-si caracteristicile sale nutriționale (colectare fructelor de măslin adecvate, facilități de presare moderne, analiză în laboratoare acreditate IOOC, condițiile de depozitare, ambalare in sticle de culoare închisă și transportul la temperaturi ideale);
  • Culoarea galben-auriu, datorită conținutului scăzut în clorofilă, permite o conservare mai lungă în sticle transparente;
  •  Buchetul tipic aromatic indica prezența polifenolilor;
  • Aroma și gust, deosebite: de fructe (mere și pere) si alune;
  •  Culoare: auriu;
  •  Sortimente: Adramitiani și Kolovi;
  • Textura fină, ușoară si ușor de digerat.

Toate cele de mai sus duc în final la obținerea unui ulei de măsline de calitate excelentă.

Beneficii pentru sanatate

Măslinele și uleiul de măsline sunt surse de vitamina E (tocoferol), D, K, polifenoli [mai ales oleocanthal & oleacin (antioxidant și agenți anti-inflamatorii)] și omega 3, 6 și 9 (acid oleic, mai mult de 70%). Printre numeroasele sale beneficii și proprietăți putem enumera: este un tratament natural impotriva colesterolului, este antioxidant și anti-inflamator, păstreaza structura osoasa sanatoase, previne infundarea arterelor, bolile cardiovasculare, căderea părului, uscarea pielii și sforăitul.

Uleiul de masline este un ingredient esențial unei diete sanatoase, utilizate în aproape toate tipurile de rețete (preparate reci și calde).

Din generatie in generatie, de sute de ani, continuam cu pasiune pentru un stil de viață sănătos, cultivarea arborilor de maslin pentru protejarea și conservarea pretioaselor fructe, ce ofera o multitudine de beneficii pentru sanatatea noastra.