CHIFTELUTE CU SOS DE ROSII SI CHIPSURI DE CARTOFI

Produse Ol-eve utilizate in reteta: sos de rosii cu portocale, ulei de măsline extravirgin, sare de mare

 
INGREDIENTE PENTRU 4 PERSOANE:
    • ½ kg carne de vită tocată
    • 1 ou
    • 2 felii de pâine prăjită
    • ¼ de pahar de ouzo
    • Patrunjel tocat
    • Aproximativ 8 frunze de menta proaspata, tocata
    • 1 ceapa mare tocata marunt
    • 2 căței de usturoi maruntiti
    • Sare de mare și piper
    • Ulei de masline extravirgin
    • Faina pentru aluat
    • 2 cartofi taiati chipsuri, felii subțiri
PENTRU SOS
    • 1 borcan mic de sos de rosii cu portocale
    • 1 lingurita, lingura de casius nesărat întemeiată în bucăți groase mari
    • 1 ½ lingura zahar pudra
    • 1 lingura de ghimbir maruntit
    • 1 lingura de sos de soia
    • 1 lingură de muștar
    • 1 lingura otet alb
    • Sare de mare
PREPARAREA

Într-un castron se amestecă carnea de vită tocată, oul și pâinea prăjită (care este deja pasata cu ouzo, menta, patrunjel, usturoi, ceapa, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, sare de mare și piper). Le framantam bine, astfel încât toate ingredientele sa fie amestecate bine și se formeaza mici chiftelute care se dau prin făină și se prăjesc în ulei de măsline extravirgin fierbinte pana devin “roz” si sunt gătite din toate părțile.

Într-o alta tigaie, se încălzește sosul de rosii, se adauga restul ingredientelor si se gatesc la foc mic pentru câteva minute, pana devine consistent. Adăugați sare, iar când chiftelutele sunt gata se adauga sosul obtinut anterior si se mai lasa pe foc timp de 5 minute. În același timp, se prăjesc în ulei de masline extravirgin fierbinte, chips-urile de cartofi, timp de 10 minute, se scot din tigaie si se adaugă sarea de mare. Serviti chiftelutele decorand farfuria cu chips-uri de cartofi. Pofta buna!

Chiftelute Cu Sos De Rosii Si Chipsuri De Cartofi