MOUSSE DE RODII

Produse Ol-eve utilizate in reteta: sos de rodii

 
INGREDIENTE PENTRU 4 PERSOANE:
  • 150 gr de albus spuma
  • 225 gr zahăr tos
  • 90 gr de apă
  • 300 gr crema de lapte, 35% grăsime
  • 250gr de suc de rodie proaspat (de la 3 rodii aprox.)
  • 6 gr gelatină
  • Sos de rodie
PREPARAREA

Într-un castron se bate albusul de a produce o bezea lucioasa. În același timp, într-o oală, se fierbe zaharul cu apa până când se caramelizeaza și ajunge 123 de grade Celsius, temperatura de fierbere. Apoi, incorporati încet siropul de zahăr in bezea, amestecati si puneti compozitia în frigider.
Cele 100gr de suc de rodie și se încălzesc ușor adăugand gelatina și se amestecă până aceasta se topeste.
Într-un alt castron se bate cu un mixer crema de lapte pana se ingroasa. Se iau 100 de grame de bezea de la frigider peste care se adaugă 250 gr de suc și crema de lapte. Se amestecă ușor, iar compozitia rezultata se toarna in boluri mici sau in pahare. Lăsați mouse-ul în frigider pentru 5-6 ore si serviti-l cu sos rodie si decor din biscuiți sau nuci. Pofta buna!

Mousse De Rodii