PASTE CU TON PROASPAT

Produse Ol-eve utilizate in reteta: smochinele uscate, rosii uscate la soare, ulei de măsline si masline negre

 
INGREDIENTE PENTRU 4 PERSOANE:
  • 300gr ton proaspăt tăiat în formă de cub
  • 100gr măsline negre fără samburi
  • 4 catei de usturoi tăiati în jumătate
  • 8 smochine uscate tăiate în sferturi
  • 100gr roșii uscate la soare tăiate în jumătate
  • 30 g. hamsii sărate pasate cu cuțitul
  • 400 gr paste
  • Vin alb
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Sare de mare
  • Pesmet tocat (pentru decor)
PREPARAREA

Într-o tigaie se caleste usturoiul cu o cantitate mare de ulei de măsline extravirgin, dupa care adaugati roșiile uscate la soare și anșoa. După 5 minute se adaugă măslinele, 150 gr de ton și vinul alb. Adăugați smochinele uscate și lasati pe foc timp de 10 minute. În cele din urmă, se adaugă restul de ton, sarea de mare, piperul și supa dupa care sotati rapid. Într-o oală se fierb pastele și după ce este gata, tulpina (ține 2 linguri mari cu apa de fierbere de la paste). Amestecati pastele în tigaie cu restul ingredientelor si adăugați lingurile cu apa pastrata de la fierberea pastelor, dupa care amestecati lin. Dacă doriți puteti adăuga putin pesmet tocat amestecat cu o lingura de ulei de măsline extravirgin și usturoi.
Pofta buna!

Paste Cu Ton Proaspat