FRIPTURA DE PORC CU SMOCHINE USCATE

Produse Ol-eve utilizate in reteta: Smochine uscate, ulei de masline extravirgin, sare de mare

 
INGREDIENTE PENTRU 4 PERSOANE:
  • 800gr carne de porc fără os
  • 12 smochine uscate, tăiate în jumătate
  • 1 ceapa
  • 6 cepe sotate (Stifado)
  • 4 catei de usturoi tăiati în jumătate
  • 5 frunze dafin
  • 2 frunze de salvie
  • 2 lingurite de oțet alb
  • Vin alb
  • Ulei de masline extravirgin
  • Sare de mare și piper
PREPARAREA

Taiati carnea in bucati si marinati-o intr-un castron mare cu vinul alb (suficient cat s-o acopere),
2 frunze de dafin tăiate în jumătate, salvia, 2 catei de usturoi și piper, timp de aproximativ 5 ore în frigider. Caliti ceapa într-o oală și adaugati oțetul. Când oțetul se evaporă putin, adaugam carnea și o rotim, astfel incat sa fie gătită pe toate părțile. In timpul gatirii se reduce temperatura și se adaugă ceapa tocană, restul de frunze de dafin, usturoi și smochinele uscate. Asezonam cu sare și piper acoperim vasul cu un capac și fierbem carnea aproximativ 50 de minute, adăugând în același timp vinul din marinata. Când carnea este gata, opriți aragazul și “lăsați-o să se odihnească” acoperita cu capac , pentru aproximativ 15 minute. Se taie in felii si se serveste. Pofta buna!
Sfat: Pentru a verifica carnea daca este gatita, străpungeti cu un obiect metalic ascuțit, trageți-l afară și atingeti-l cu buzele. Dacă este prea cald/fierbinte, atunci carnea este gata.

Friptura De Porc Cu Smochine Uscate