RULOURI DE VINETE CU ROSII USCATE SI GRAVIERA

Produse Ol-eve utilizate in reteta: rosii conservate, Ulei de masline extra virgin, Sare de Mare, rozmarin

 
INGREDIENTE PENTRU 4 PERSOANE:
  • 2 vinete mari
  • 100gr roșii uscate la soare în ulei, taiate în bucăți mici
  • 150gr Graviera (o branza tare, greceasca) taiata fasii subtiri
  • 6 bucăți de hamsii sărate, pasate cu un cuțit
  • 2 catei de usturoi, dati pe razatoare
  • 1 ceapa inabusita, rasa
  • Piper Cayenne
  • 1 buchet de rozmarin tuns
  • Ulei de masline extravirgin
  • Sare de mare
PREPARARE

Vinetele se taie în felii subțiri se presara sare de mare groasa si se lasa de-o parte sa isi elimine lichidul timp de 1 oră. Apoi se curăța, se sterg bine cu un prosop de bucatarie din hartie si se pun pe gratar la temperatura ridicata pentru cateva minute, pana devin putin “roz”. Într-un castron, se adauga rosiile, Graviera, usturoiul, ceapa, hamsiile, rozmarinul, piperul și uleiul de măsline și se amestecă bine. Apoi, se umple cu o lingura de amestec fiecare felie de vanata si se ruleaza. Asezatiți rulourile pe un vas uns și stropiti din belsug cu ulei de măsline extravirgin. Coaceți in cuptor preîncălzit la 220 de grade Celsius, timp de 15 minute. Pofta buna!

Rulouri De Vinete Cu Rosii Uscate Si Graviera