FILE DE PORC MARINAT ÎN MIERE ȘI PIURE DE CARTOFI PROASPEȚI

Produse Ol-eve utilizate in reteta: miere, ulei de măsline extravirgin, sare de mare, rozmarin

 
INGREDIENTE PENTRU 4 PERSOANE:
PENTRU MARINAREA CĂRNII
  • 600 gr de muschiulet de porc
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri de mustar cu seminte
  • 1 buchet de rozmarin pământ
  • 2 lingurite de otet alb
  • Piper negru și sare de mare
  • Semințe de coriandru
  • Ulei de măsline extravirgin
PENTRU PIURE
  • ½ kg de cartofi
  • 300 gr de lapte proaspăt
  • 250gr unt
  • Sare de mare
PREPARAREA

Se pun într-un bol toate ingredientele pentru marinata si se amesteca bine, pentru a produce un amestec consistent. Apoi asezati carnea în sos și intorceti-o astfel încât să fie marinata pe toate părțile. Lăsați-o în frigider pentru aproximativ 4 ore.
Se încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius si se gateste carnea timp de aproximativ 30-40 de minute. La intervale scurte de timp, adaugati câteva linguri de marinata in tava.
Într-o oala puneti apă, asezati cartofii in coaja si fierbeti la foc mic. Dupa ce s-au fiert, lăsați-i să se răcească, decojiti-i si și pasati-i. Apoi, într-o altă tigaie se încălzește laptele și se adauga
cartofii. Se amestecă până când totul devine omogen, dupa care adaugăm încet untul (aproximativ 40 minute). Când piureul este gata, se adauga sarea de mare și se opreste focul. Se feliaza carnea subțire și se servește cu piure. Pofta buna!

File De Porc Marinat În Miere Și Piure De Cartofi Proaspeți