CREVEȚI MARINATI ÎN MIERE ȘI KROKO KOZANIS, CU DOVLECEI MARINATI ÎN MENTA SI CHIMEN

Produse Ol-eve utilizate in reteta: miere, ulei de măsline extravirgin, oregano

 
INGREDIENTE PENTRU 3 PERSOANE:
PENTRU CREVEȚI
  • 24 creveți de mărime medie
  • 80 gr de miere
  • Ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 4 gr de Krokos Kozanis
  • Oregano
  • Ardei Cayenne
PENTRU DOVLECEI
  • 8 dovlecei
  • 1 buchet de menta proaspata, se taie în felii subțiri
  • 1 lingura chimen maruntit
  • Sucul de la o lamaie
  • Ulei de masline extravirgin
  • Sare de mare și piper
PREPARAREA

Se pun într-un bol toate ingredientele pentru marinata si se amesteca foarte bine, pana cand amestecul este omogen.
Decorticati și curățați crevetii (păstreati capetele), puneți-i în vasul cu amestecul preparat anterior astfel incat sa fie acoperiti in intregime si marinati-i timp de 4 ore la frigider. După ce se scot crevetii din frigider, gatiti-i la foc mediu timp de aproximativ 6 de minute, adaugand putin sos din marinata.
Se taie dovleceii în 4 părți și cu un cuțit se elimina mijlocul cu semințe. Apoi se taie in
straturi foarte subțiri și se marineaza intr-un castron cu menta, sucul de lamaie, chimenul, uleiul de masline extravirgin, sarea de mare și piperul, timp de aproximativ 3 ore.
Notă: marinati dovleceii în același timp cu crevetii.
Serviti pozitionand la baza farfuriei dovleceii peste care adaugati crevetii. Pofta buna!

Creveți Marinati În Miere Și " Kroko Kozanis", Cu Dovlecei Marinati În Menta Si Chimen