COD DE APA SARATA CU ROSII

Produse Ol-eve utilizate in reteta: măsline, ulei de măsline extravirgin, sare de mare

 

 

INGREDIENTE PENTRU 4 PERSOANE:
  • 1 kg de cod, taiat în felii mari (nu în sare)
  • Faina pentru aluat
  • 1 ardei rosu taiat in felii subtiri
  • 1 ardei gras tăiat în felii subțiri
  • 1 ceapa mare tocata
  • 1 cățel de usturoi tăiat pe jumătate
  • 2 lingurite (linguri) de capere
  • 300 gr rosii cherry tăiate în patru sau întregi
  • 80 gr masline
  • Patrunjel tocat
  • 2 lingurite (linguri) samburi de pin
  • Ulei de masline extravirgin
  • Otet alb
  • Sare de mare cruda și ardei
  • 1 lingură de zahăr tos

 

PREPARAREA

Curățați feliile de cod și scoateți cu grijă oasele și pielea. Dati-le prin făină și  prăjiti-le în ulei de măsline extravirgin, incins in prealabil in tigaie. Prajiti pestele pentru aproximativ 20 de minute și rotiți feliile astfel încât să fie gătite pe toate părțile. Odata ce acestea sunt gata, se adaugă putin vin alb. In altă tigaie, căliți ceapa în ulei de măsline extravirgin până capata o culoare “roz”. Apoi, se adaugă semintele de pin, zahărul și o jumatate de pahar de oțet și se fierb la temperatură medie timp de aproximativ 5 minute. La final se adauga ardeii, caperele, maslinele si rosiile cherry. Mai lasati pe foc aproximativ 15 minute si adaugati sare de mare și
piper. Pofta buna!

Cod De Apa Sarata Cu Rosii